Hva er chip tuning

Chiptuning betyr å endre eller modifisere den programmerbare chippen i kjøretøyets elektroniske styreenhet (ECU) for å oppnå økt ytelse, enten det er mer kraft, renere utslipp, eller bedre drivstoffeffektivitet.
Dette ble gjort med motorer på 1980- og 1990-tallet.

I dag kan begrepet chiptuning være misvisende siden det idag etter år 2000 innebærer ECU-tuning som ikke involverer å bytte brikken.
Moderne elektroniske styringsenheter kan enkelt programmeres digitalt gjennom diagnosekontakten. Denne fremgangsmåten gjør hele prosessen med optimalisering veldig enkelt og trygt.

Hvilke biler kan vi chip tune?
Vi tar alle kjente bilmerker og typer, med noen få unntak.
Hvor lang tid tar tuningen?

De aller fleste biler oppdater vi igjennom obd/diagnosekontakt under dashbordet, tar det under 1 time på jobben fra vi har startet på din bil. Her er forskjeller fra biltype og prosessor i hjernen på bilen, så det kan variere noe.

Noen biler må vi derimot ut med ecu/styringsenheten og programmere. Dette er mer omfattende og vil ta opptil 2 timer og derfor også noe mer kostnad. Resultatet er det det samme hvilken metode vi bruker, og blir alltid ny og forbedret kjøreopplevelse for eier.

Åpningstider og priser

Vi har åpent for drop in alle hverdager mellom 07 00-17 00 i vårt lokale Strømsveien 223 Alnabru i Oslo. For de som programmeres igjenom obd kr 3900-.  og de som krever ekstra kr 4500-.

Utkjøring og hjem/jobb besøk dag, kveld og helg, skjer til området oslo/akershus og omegn etter avtale.